Thursday, 31 January 2013

Lelaki maut kereta dihempap lori pasir
Kemalangan lori pasir menghempap sebuah kereta sehingga menyebabkan seorang maut berhampiran berhampiran Pusat Perubatan Universiti Malaya ini menyebabkan laluan ke pusat bandar di Lebuhraya Persekutuan mengalami kesesakan teruk sepanjang 3 kilometer. - UTUSAN/IZHAM JAAFARKUALA LUMPUR — Seorang lelaki maut manakala rakannya parah apabila sebuah lori pasir terbalik lalu menghempap kereta Proton Perdana yang dinaiki mereka di Lebuhraya Persekutuan, berhampiran Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), di sini malam tadi.
B. Delvandra Kumar, 41, yang memandu kereta itu maut di tempat kejadian manakala rakannya, juga lelaki, kini dirawat di PPUM.
Difahamkan lori pasir yang tidak membawa muatan itu mengalami kerosakan akibat kotak gear meletup secara tiba-tiba dan terbabas kira-kira 50 meter.
Pegawai operasi pasukan Bomba dan Penyelamat, Zainal Aziz berkata, kejadian pada pukul 9 malam itu menyebabkan pemandu lori gagal mengawal kenderaannya lalu merempuh penghadang jalan menyebabkan lori itu terbalik ke laluan bertentangan dan menghempap kereta berkenaan.
Beliau berkata, kejadian itu turut melibatkan dua kereta lain apabila sebuah pacuan empat roda jenis Toyota Harrier dan Perodua Kancil yang berada di belakang kereta itu tidak sempat mengelak lalu merempuh lori terbabit.
"Dua lelaki dan seorang wanita yang berada dalam Toyota Harrier serta seorang wanita yang memandu kereta Kancil tidak cedera,” katanya. — BERNAMA
Sumber : Kosmo 

No comments:

Post a Comment