Tuesday, 12 February 2013

Taring hampir terbenam di leher

Gua Musang: “Sepanjang 15 minit bergelut dengan haiwan itu, saya hanya ingat mati, malah hampir pengsan menahan sakit akibat dicakar di seluruh badan,” kata buruh ladang, Alip Abil, 33, yang bertarung dengan seekor harimau kumbang bagi menyelamatkan nyawanya di ladang sawit Felda Perasu, dekat sini, pagi kelmarin.
Apabila taring haiwan ganas itu hampir terbenam di lehernya, Alip berjaya diselamatkan seorang rakannya dalam kejadian jam 8.30 pagi itu.
“Dalam keadaan lemah, saya menjerit meminta tolong dan mujur seorang rakan datang menjolok kayu ke mulut harimau kumbang itu yang hampir menggigit tengkuk saya,” katanya.

Sejurus kejadian itu, Alip dibawa ke Hospital Gua Musang untuk rawatan lanjut dan menerima 50 jahitan di kepala, punggung, dada, lengan kanan dan tangan kiri.
Foto
NURAIDI menunjukkan kepala Alip yang cedera bergelut dengan harimau kumbang.

Lelaki warga Indonesia itu dirawat sebagai pesakit luar dan dibenarkan pulang ke rumah kongsinya di tanah rancangan berkenaan pada hari sama.
Sumber : Harian Metro

2 comments:

  1. pirates minta sedia link bagi memudahkan blogger lain follow blog ini

    ReplyDelete
  2. link mcm mana tu ye?sy akan upload smua entry dlm fanpage di fb..jd klu boleh like la fanpage topijerami..hehe ;)..ni link fanpage http://www.facebook.com/pages/Blog-Topijerami/413170012101763

    ReplyDelete