AHMAD SAID
AHMAD SAID
KUALA TERENGGANU – Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said enggan mengulas panjang berhubung penyebaran video seks dikatakan mirip seorang pemimpin kanan sebuah parti di negeri ini yang mula tersebar sejak malam semalam.

Menurutnya, beliau sendiri tidak melihat video tersebut dan juga tidak mahu timbul fitnah apabila kesahihan video itu juga belum dibuktikan.   

“Saya tidak berani komen sebab tidak mahu terlibat dalam memfitnah orang lain. Itu bukan prinsip saya. Kalau pasti betul dan disahkan, barulah kita boleh bercakap agar tidak jadi fitnah.

“Namun bagi orang Islam, kalau betul sekalipun, tidak elok dedahkan hal peribadi orang lain. Kalau kita tutup peribadi (aib) orang, Insya-ALLAH aib kita juga akan ditutup di akhirat kelak,” katanya.
pirateman : saya setuju sangat dengan pendirian MB Terengganu ni. semakin dekat nak pilihanraya ni semakin banyak kes seks timbul. macam-macam video seks timbul yang dikatakan mirip pemimpin. tak kisah la daripada parti mana sekalipun, selagi tak terbukti kesahihan video tu dengan bukti dan saksi yang adil jangan sesekali kita menyebarkannya walaupun share di facebook atau laman sosial. sebab kita juga akan dapat saham memfitnah tu. sebagai peringatan untuk diri sendiri terutamanya serta dikongsi bersama. ;)